Citroencake en bosvruchten cake

Citroencake en bosvruchten cake

Wil jij graag je gasten verassen met een smaakvol gebak? Met de natuurlijke smaakversterkers van The Flavorist is dit piece of cake!

Recept: Vierdelige Cake met natuurlijk citroen poederaroma

Ingrediënten:

  • 250g ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 250g kristalsuiker
  • 250g zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 5gr natuurlijk citroen aroma
  • Snufje zout
  • Schil van 1 citroen (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Oven voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 180°C (160°C hetelucht). Vet een cakevorm van ongeveer 20 cm in en bekleed deze met bakpapier.
  2. Cakebeslag maken: Klop de boter en suiker in een grote kom licht en luchtig, ongeveer 3-5 minuten. Voeg de eieren één voor één toe, kloppend na elke toevoeging. Voeg het natuurlijk citroen aroma en de citroenschil (optioneel) toe en mix goed door.
  3. Meel toevoegen: Zeef het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout boven het botermengsel. Vouw het meel er voorzichtig doorheen met een spatel, zodat je een glad beslag krijgt. 
  4. Bakken: Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake in het midden van de oven gedurende 45-50 minuten, of tot een satéprikker die je in het midden steekt er schoon uitkomt.
  5. Afkoelen en serveren: Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en volledig laat afkoelen op een rooster.

Serveeradvies: Deze luchtige citroencake is heerlijk als hij eenvoudig wordt geserveerd, maar je kunt hem ook garneren met een lichte poedersuikerglazuur of een laagje citroenbotercrème voor een extra vleugje frisheid. Perfect voor bij de thee of als een verfrissende traktatie na een maaltijd!

 

Recept: Vierdelige Cake met Citroen Aroma en Blauwe Bessen

Ingrediënten:

  • 250g ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 250g kristalsuiker
  • 250g zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 5g natuurlijk bosvruchten poeder aroma
  • Snufje zout
  • Maizena
  • 200g blauwe bessen, vers of diepgevroren

Bereidingswijze:

  1. Blauwe bessen bereiden: Doe de blauwe bessen in een kleine pan en verwarm ze op middelhoog vuur. Laat de bessen zachtjes koken en laat het overtollige water verdampen, totdat de bessen zijn ingekookt tot een dikke saus (ongeveer 10-15 minuten). Zet apart om af te koelen. Voeg eventueel wat maizena toe om te verdikken.
  2. Oven voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 180°C (160°C hetelucht). Vet een cakevorm van ongeveer 20 cm in en bekleed deze met bakpapier.
  3. Cakebeslag maken: Klop de boter en suiker in een grote kom licht en luchtig, ongeveer 3-5 minuten. Voeg de eieren één voor één toe, kloppend na elke toevoeging. Voeg het natuurlijk bosvruchten aroma toe en mix goed door.
  4. Meel toevoegen: Zeef het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout boven het botermengsel. Vouw het meel er voorzichtig doorheen met een spatel, zodat je een glad beslag krijgt. Voeg indien nodig melk toe om het beslag iets losser te maken.
  5. Blauwe bessen toevoegen: Voeg de ingekookte en afgekoelde blauwe bessen voorzichtig toe aan het beslag. Roer lichtjes door, zodat de bessen gelijkmatig door het beslag worden verdeeld, maar niet helemaal gemengd.
  6. Bakken: Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake in het midden van de oven gedurende 45-50 minuten, of tot een satéprikker die je in het midden steekt er schoon uitkomt.
  7. Afkoelen en serveren: Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en volledig laat afkoelen op een rooster.

Serveeradvies: Deze luchtige bosvruchtencake met blauwe bessen is perfect om te serveren als een frisse en fruitige traktatie. Geniet ervan bij een kopje thee of als dessert!

Terug naar blog